Los abrazos rotos

Sau Broken Embraces al lui Pedro Almodovar, cunoscut pentru , Volver, Hable con ella, m-a impresionat, ca si Volver, la nivel vizual. Totul e la locul lui intr-un cadru, parca tot ce e acolo trebuie sa fie acolo(modul cum sunt filmate conversatiile, cadrele statice- cand se machiaza Penelopa semi-nuda in baie), culorile sunt vii aprinse, frumoase.

Filmul s-a concentrat pe mai multe teme: iubirea, obsesia, filmul, arta, orbirea, dar cred ca cel mai bine i-a reusit lui Pedro, a fost faptul ca a ridicat idealul frumusetii la un nou nivel. Desi nu apare tot filmul prezenta Penelopei Cruz se simte peste tot. Filmul a ridicat-o la un nou rang de frumusete, suavitate, seductie.

Din pacate povestea nu este foarte reusita. Eroul nostru, Mateo Blanco-Harry Caine- este un regizor, scenograf, in primele momente, il vedem cum se bucura de viata, pentru ca ii s-a intamplat ceva(orbirea) si acum trebuie sa se bucure. Povestea merge inapoi cu 14 ani in urma. Prin flashbackuri si marturisirile lui Mateo vedem cum se dezvaluie trecutul, tragedia din viata eroului nostru.

Desi povestea nu este pe masura regiei, imaginei, filmul reuseste sa transmita trairi, sentimente, mai ales prin cadrele surprinse.

sursa foto: Cinemagia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s