Revizorul-Horatiu Malaiele

Trebuie sa zic ca nu sunt eu specialistul in teatru, asa ca o sa-mi scriu parerea pur subiectiva. Am fost ieri seara la piesa de teatru Revizorul dupa N.V Gogol, la teatru de comedie.

Piesa incepe prin scena in care primarul le vorbea nobililor dintr-un oras oarecare despre vizita unui revizor in oras. Pentru mine inceputul a fost spooky, in obscuritate primarul cu sapca adanc impinsa pe cap le vorbea nobililor cu retinere, usor balbait, iar mosierii, functionarii aplaudau cu mainile deasupra capului, batand usor din palme.  Prima scena mi-a dat directii gresite in ce sens ar merge piesa. Eu asteptam o comedie usoara cu zambetele largi, iar prima scena mi-a dat alta impresie, dar pe parcurs s-a indreptat si a devenit un spectacol de comedie adevarat.

Cu sala plina, actorii isi jucau rolurile si reuseau sa smulga rasete la fiecare scena. Umorul este din plin-il gasim in toate formele sale: umorul de situatie: un nimeni luat revizor; umor de caracter-cate sunt aici- si umor de limbaj. Horatiu Malaiele chiar m-a dat pe spate cu reprezentatia lui- nu pot sa va spun, stiiti cum era…nu pot sa va spun…vreti sa va spun? da…Nu pot, o mica faza memorabila- La un moment dat chiar l-am vazut privindu-si colegul de scena zambind, in timp ce acesta isi zicea monologul. Se vedea ca se simtea bine. Aici nu trebuie uitat nici George Mihaita, care la fel a avut o prestatie excelenta.

Piesa a fost un succes incheindu-se in aplauzele spectatorilor pe ritmul melodiei Fericire, fericire, fericire! Asa ca daca aveti posibilitatea va invit sa va duceti. Foarte fain.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s