Photography tips

adunate…pentru landscape si portret.

landscape:

– Daca se poate sa iesit cu o ora inainte de rasarit sau apus. Atunci lumina e perfecta. Ziua se cauta locuri pentru fotografiat.

– Trepiedul it’s a must, daca vrei sa nu ai imagini blurry- necesar in situatii cand nu ai destula lumina

-Incearca setari diferite, unghiuri diferite,  cateodata ies fotografii frumoase fara sa vrei.

– Exploreaza locul unde esti si fotografiaza de mai multe ori un subiect, foto digital e gratis!

Portret:

– Nu lua doar cadre statice. Ghemuiestete, intindete pe jos, urcate pe ceva mai inalt, mai la dreapta, mai la stanga, you get it.

– Folosestete de orice pentru a evidentia personalitatea subiectului- poarta multe bratari,use it, rade mult-use it and so on.

– Incearca sa plasezi subiectul in stanga sau in dreapta cadrului si nu in mijloc.

-Daca subiectul nu reuseste sa zambesca natural in fata camerei. Spune-ti sa expire in timp ce zambeste o sa para mult mai natural.

– Incearca sa surprinzi o poveste in fotografii- fiecare are ceva de spus, chiar daca o stie sau nu- experimenteaza si foloseste cat mai putin photoshop( cred ca distorsioneaza prea mult realitatea, dar bine ca inca se face diferenta intre ce e bun si nu)

Si pentru suntem la fotografie: in perioada 6-16 mai la Baneasa Shopping center(intrarea Carrefour, Galeria Feeria)  se poate vizita o expozitie de fotografie 3D.  „Povestea unui palat: Cotroceni” Eu zic ca daca sunteti pe acolo, aruncati un ochii si pe la fotografii-cred ca ar fii interesant.

Cateva imagini de la expo

Un clip de la primul vernisaj

Advertisements

2 thoughts on “Photography tips

  1. Sfaturi practice…foarte bune pentru amatorii care vor rezultate bune in ceea ce priveste fotografia. Ai punctat bine acele tipsuri, insa iubitorii de fotografie ar trebui sa mai inteleaga ca fotografia este in primul rand o compozitie. Regula primordiala a unei compozitii este sa imbine armonios toate elementele, nimic nu trebuie sa fie in plus sau in minus. Orice element care nu-si gaseste rostul trebuie eliminat pentru a nu sufoca privitorul in detalii inutile si pentru a mentine tema generala a fotografiei. Cum ai mai scris si tu, simetria da bine doar in cazul unor fotografii care isi propun sa o promoveze, in rest este deranjanta, obositoare. Este mult mai interesant sa gasesti o solutie asimetrica, sa creezi un traseu vizual in cadrul compozitiei…Poate mai scapam lumea de fotografii banale cu sfaturile noastre :))))))))))

  2. Asta cu compozitia am uitat sa o precizez pentru ca mi se pare de bun simt sa stii ca trebuie sa existe o armonie in fotografie. Sa urmaresti liniile verticale si orizontale din cadru etc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s