Cool Hand Luke

Ieri seara  intr-un exces de plictiseala, ajuns in fata tv-ului, dadeam ca disperatu canal dupa canal, pana cand am dat de fata lui Paul Newman cu ochii aceia albastri ca cerul, slabut, putin bronzat si parca albit putin in cap. A fost pe TCM Cool Hand Luke. Prima data cand am auzit de filmul asta a fost, cred, in filmul Serendipity , cand tipu a zis ca e filmul lui preferat. De atunci am vrut sa ma uit la film si l-am luat acu vreo 4-5 luni si de atunci sta in calculator. Dar uite ca l-am vazut tot la tv:).

Prima mea impresia a fost de plictiseala, are 2 ore si cateva minute si destule scene cam statice, dar daca stai pana la sfarsit, te prinde si poate chiar iti place. Mie mi-a placut datorita caracterului Luke si cum a fost construit. Povestea- un veteran de razboi(Luke) se intoarce acasa de la razboi si ca multi altii nu stie ce sa faca cu viata lui. Intr-o noapte se imbata si conduce o masina si distruge multe chestii din alea unde bagi banii pt parcare. Anyway, pt asta primeste cativa ani de inchisoare.

De ce cool hand luke? pt ca aproape in tot ce face Luke e cool, adica relaxat, increzator si care nu se lasa niciodata. Fie ca e vorba de o lupta in care e trimis la pamant de atatea ori incat oponentul se satura de lovit si pleaca, dar Luke tot se ridica, sau ca juca foarte detasat o partida de poker si cu o mana de nimic a castigat meciul sau, ceva banal, ca un concurs de mancat 50 de oua.

In scurt timp devine idolul prizonierilor de acolo si toti asteptau un semnal de la el pentru a stii ce sa faca. In acelasi timp el duce o lupta cu divinitatea. Se tot intreaba la ce bun toate astea, ce scop are in viata, daca exista un Dumnezeu.

Este o poveste centrata pe un personaj, jucat frumos de Newman, nu  pe actiune.  Fetele pot sa vada filmul, macar, pt Newman si baietii, poate, sa invete sa fie mai mult ca Luke. Never giving up.

He’s a natural-born world shacker”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s