The Kids Are All Right

Nota 4/5

„The Kids Are All Right” este o film cu o poveste interesanta, cu interpretari de calitate din partea actorilor si care reuseste sa-ti transmita un sentiment de distractie, amuzament.

Avem de-a face cu o drama asezonata cu umor. O familie neconventionala, moderna  pentru ca parintii celor doi copii sunt un cuplu de lesbiene. Si Nic ( Annette Bening) si Jules ( Julianne Moore) au fost inseminate cu aceeasi materie prima din care a rezultat Laser and Joni. Cand Joni indeplineste varsta de 18 ani este convinsa de fratele ei sa-si contacteze tatal pentru a-l cunoaste. Asa ajung sa-l intalneasca pe Paul( Mark Ruffallo), un tip relaxat, fara grijii, un barbat practic, mai putin contemplativ, preocupat. Dupa prima intalnire al lui Paul cu copii, cele doua parti sunt de accord sa se mai vada si asa viata de familie capata o alta dinamica.

Este un film despre familie, parinti, copii, iubire si casnicie, dar nu este ca orice care alta drama pe dezvoltata pe aceste teme pentru ca reuseste sa aduca un simt de amuzament, divertisment.

„The Kids Are All Right” se axeaza pe dezvoltarea personajelor si nu pe povestea in sine si bine face. Personajele sunt bine conturate si este distractiv sa vezi evolutia lor, desi dezvoltarea caracterelor Joni si Laser nu este dusa la capat si ar fi necesar o completare a acestora. Nu stim la ce facultate o sa mearga Joni, nu stim care ii este visul. Despre Laser aflam doar ca este bun la sport, atat. Norocul filmului este ca Nic, Jules si Paul sunt personaje bine create, interpretate excelent de actori.

Mark Ruffallo este bun si da viata barbatului preocupat sa traiasca prezentul decat sa se ingrijoreze pentru viitor. Nic este „barbatul” in casa si incearca sa-si imparta timpul intre sarcinile ei de mama si slujba de medic. Annette Bening reuseste sa exprime foarte bine frustrarea cand se simte exclusa din familie si dorinta lui Nic de a detine controlul. Pentru acest rol Bening a primit si o nominalizare la Oscar.

Regizorul, Lisa Cholondenko, reuseste sa transmita un sentiment placut prin cadre in care este surprinsa familia la masa sau cadre cu soare din suburbia orasului. Vinul, salatele,  legumele imprima filmului senzatie de prospetime si de primavara si dupa vizionare, cand mi-am vazut geaca pe scaun,  mi-am adus aminte ca la noi inca nu a ajuns primavara.

„The Kids Are All Right” reuseste sa evite cliseele si drama inutila, ramanand un film ce ofera o noua perspectiva asupra familiei, cu personaje placute, umoristic pe alocuri.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s