Despre ce vorbim cand vorbim despre iubire, Raymod Carver.

Un titlu frumos, precum si o serie de povestiri bine redactate, triste, usor amuzante. Raymod Carver este un scriitor american cunoscut pentru povestioarele lui scrise intr-un limbaj placut, accesibil oricui, fara metafore sau alte floricele. Cum e scris si pe carte:” Raymond Carver a inventat o noua lume care de fapt este lumea noastra”. Tema acestei carti este iubirea si Carver ne prezinte diferite situatii, momente intre un barbat si o femeie. Povestirile lui nu sunt numai miere si zambete, ci prezinta o viata reala, gri, nu una ideala. Insa asta nu-l opreste sa fie placut, amuzant in situatiile prezentate.

Nu o sa stau sa povestesc, insa va pot spune ca schitele variaza de la sfarsitul unei iubiri, la inceputul alteia, divort, inselarea cuiva sau pur si simplu un moment din viata unui cuplu.

Eu am o singura problema cu asemenea carti: povestirile prezentate spun esentialul, dar as fi vrut ceva mai mult timp cu personajele, care ajung sa-ti fie dragi, iar apoi pleaca si noi trecem la viata altcuiva.

Recomand cartea tuturor si din moment ce incepi sa citesti exista sanse mari sa nu te opresti pana nu o termini.

“O să vă spun eu ce este iubirea adevărată, zise Mel. Adică, o să vă dau un exemplu bun. Apoi puteţi să trageţi singuri concluziile.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s