Bufoniada, Kurt Vonnegut

Sau Gata cu singuratatea( acesta chiar este un slogan folosit pt a castiga alegerile in America viitorului, oare ar functiona asa ceva acum?) e a treia carte pe care am citit-o de Vonnegut. Din nou, omul nu dezamageste si iti ofera o poveste real-SF despre doi gemeni urati, cu o minte geniala si ne vb despre un viitor sumbru al umanitatii.

Insa este o carte placuta. Simplu scrisa, nu e solicitanta, textul este fragmentat, dar nu se simte un minus din aceasta cauza. Vonnegut e unul dintre autorii aia care sunt in stare sa recreeze o lume atat de bine, incat cu usurinta te poti gandii ca e lumea ta, dar sunt implementate elemente care nu au nicio legatura cu realitatea de azi dar sunt plauzibile. Si in puscariasul si in abatorul nr 5 gasesti elemente supranaturale, dar au farmecul de a nu te scoate din mijlocul povestii, ci de a-i da inca un strat de adancime.

Manhattan decimat de o boala misterioasa, forta gravitationala capricioasa, colonie pe marte, apartamente pe Machu Picchu, planeta fara resurse etc, sunt doar cateva elemente interesante din carte, unele pe care le credem posibile, altele mai putin.

Dupa cartea asta Vonnegut s-a stabilit bine in lista mea cu autori favoriti, respectati si de la care doresc sa invat mai multe.

Recomand.

P.S As pune melodia asta pe o scena tensionata dintr-un film.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s