La capatul lumii si in tara aspra a minunilor. Haruki Murakami.

Aceasta carte este speciala. Chiar favorita lui Murakami, dupa cum a spus  intr-un interviu. Nu stiu daca e si pentru mine nr 1 din colectia Murakami, dar pe aproape. Nu mai stau sa vorbesc despre stilul autorului si cat de firesc, normal, simplu poate povesti. Ceea ce scoate in evidenta aceasta carte fata de altele ale lui Murakami este faptul ca fantasticul, supranaturalul este prezent inca de la inceput. De obicei acest element de supranatural isi scotea capul spre sfarsit, bulversand cititorul. Ex. In cautarea oii fantastice, sfarsitul cartii iti arata cu totul altceva fata de realitatea prezentata pana atunci.

In aceasta carte gasim doua planuri. 1.La capatul lumii si 2 Tara aspra a minunilor. Planurile alterneaza( 2/1; 2/1 etc) si chiar daca nu par contectate intr-un fel, ele se dezvolta frumos si se imbina intr-un tot. Nu vreau sa detaliez despre cele doua lumi pentru ca nu vreau sa stric nimic pentru eventualul cititor. Un citat de pe spatele cartii: …aflat la intersectia dintre cyberpunk, postmodernism si povestire politista”, surprinde perfect esenta cartii.

Mi-a placut mult si recomand tuturor.

Burete daca o sa citesti asta, va trebui sa ai wikipedia, youtube deschise pentru ca sunt multe referiri la artisti, muzica, carti si filme:)

Cum in ultima vreme ascult muzica numai de pe 8tracks.com, am cautat si mixuri pt aceasta carte. Am gasit unul perfect  si urmatorul este pentru urmatoarea carte pe care o vreau sa o citesc de Murakami.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s