Gris cu lapte

Sună la uşă, sperând că el să răspundă. Nu credea că era acasă, dar asta nu o oprea să spere. Lasă plasa pe podea, sprijinită de piciorul ei şi descuie uşa. O împinge până atinge perete, apoi ridică plasă şi intră. După ce agata geanta în cuier închide uşa. Resemnată, se duce în dormitorul lor. Patul era nefăcut, era clar că în urmă cu câteva momente se trezise. Ea se apleacă, sprijinindu-se într-un genunchi şi în mâini, şi miroase perna. Parcă în ultima vreme doar aşa îşi mai aducea aminte de el. Cu ajutorul mirosului de pe pernă. Se dezbracă în faţa oglinzii din cameră şi se uită la corpul ei. Nu mai era acelaşi trup de la 20 de ani, dar nu se schimbase radical. Fundul îi se mărise şi coapsele la fel, iar pe abdomen începuse să se depună un strat de grăsime. Se încruntă şi-şi strânge între degete grăsimea de pe burtă. Apoi se întoarce cu spatele şi se uită peste umăr la fund. Nici fundul nu o mulţumea şi se întoarce iar cu fata. Măcar am sânii frumoşi, gândeşte şi zâmbeşte. Îşi desface sutienul, iar sânii coboară doi, trei centimetri, molateci, pufoşi ca doi nori grei, albi pe un cer de vară. Îşi cuprinde sânii cu mâinile şi îi ridică puţin, apoi îşi subţiază buzele şi da uşor din cap. Le da drumu şi îi prinde din nou.

Îmbrăcată cu un tricou larg, de-al lui, şi cu o pereche de pantaloni scurţi, scoate din plasa ce cumpărase de la supermarket. Unele lucruri le bagă în frigider, altele rămân pe masă. Porneşte radioul şi începe să prepare cartofii. Se bucura de gătit, nu era o corvoadă pentru ea. În plus, era ceva de făcut. În timp ce gătea, fredona melodiile de la radio său privea în stradă pe fereastră. După ce termină, se duce în dormitor şi priveşte sfârşitul ştirilor. Între timp, mâncarea se mai răcise şi o putea mânca. Serveşte masa în faţa televizorului. Găsise un serial care începea exact când se pregătea ea de cină. Nu-i plăcea în mod deosebit, dar obişnuinţa a făcut-o să-l îndrăgească. După masă, spala vasele şi mănâncă o bucată de ciocolată stând în pat. Când se plictiseşte de privit, opreşte televizorul şi aprinde lampa de pe noptieră. Citeşte până nu mai poate să-şi ţină ochii deschişi.

A doua zi, la primul sunet al alarmei se trezeşte. Bărbatul de lângă ea îşi mişcă pleoapele. Ea îi zâmbeşte, dar el se întoarce cu spatele şi îşi pune perna pe cap. Ea se bagă sub duş, se spala pe dinţi, face cafea şi pregăteşte ceva, rapid pentru micul dejun. După ce trece pe la el, să vadă ce face, dormea bineînţeles, îşi călca uniforma de serviciu, se încălţă şi pleacă.

Când se trezeşte el, ceasul arata ora trei. Căscă zgomotos şi se întinde în tot patul. Ar măr fi dormit, dar îi este foame. După ce se uşurează în closet şi se spala pe mâini şi pe faţă, merge în bucătărie şi găseşte pe frigider un bileţel care-l anunţa că mâncarea este în cuptor. Scoate de acolo cartofi, două bucăţi de carne, ciuperci prăjite şi dovlecei făcuţi pane. Prânzul lui preferat. Salivă în gură. Aşază tot pe masa din sufragerie şi porneşte televizorul. Se uită la ştiri, mănâncă şi bea. De fapt, mai mult ascultă pentru că rar îşi ridică privirea din farfurie. Taie carnea cu grijă şi înfuleca dovlecei, pur şi simplu. După ce mănâncă îşi desface primul nasture de la pantaloni şi se lăsă pe spate în scaun. Mai urmăreşte puţin ştirile, dar îl plictisesc, aşa că începe să schimbe canalele. Se gândea că ar putea să mai tragă un pui de somn, înainte să plece la serviciu. Două fete, îmbrăcate în bikini, îi atrag atenţia. Lasă telecomanda pe masă şi se apleacă şi el în faţă, sprijinindu-se în coate. Fetele dansau pe ritmurile tehno ale melodiei. O blondă şi o brunetă. Amândouă arătau bine, slabe, cu sânii mari, însă el prefera bruneta pentru că blondă avea o vulgaritate care nu-i plăcea. Un plan detaliu, în care cele două fete ling senzual o acadea, îi trezeşte penisul. Îşi simte erecţia crescându-i. Împinge cu podul palmei penisul, dar simte tensiunea crescând. Stinge televizorul şi se duce înapoi în dormitor. Stă pe spate cu ochii închişi şi se gândeşte la o femeie pe care o văzuse într-un magazin. Asta nu-l ajută cu erecţia. Se ridică în fund pe marginea patului şi bea un pahar cu apă, apoi se uită la telefon. Un mesaj de la soţie. „Chiar dacă, de obicei, nu te prind acasă, voiam să-te anunţ că eu întârzii azi şi ajung puţin mai târziu. Fetele mă scot în oraş pentru ziua mea”. Pune telefonul la loc şi se trânteşte în pat. După câteva minute se ridică agitat şi formează un număr.

–          Alo? Lola?

–          Da

–          Intră, intră, te rog.

Femeia îl ascultă şi păşeşte înăuntru. Se descalţă şi-l priveşte fix pe bărbat. El aşteptă.

–          De obicei, nu vin la necunoscuţi acasă, dar dacă ai zis că te-a trimis Mihaita… El stătea pe loc şi dădea din cap.

–          Deci? Întreabă nerăbdător femeia

–          Ah, da, direct la treabă, zice bărbatul şi începe să râdă, apoi o conduce pe Lola până în dormitor.

El nu ştia la ce să se aştepte. Era prima oară când apela la aşa ceva. Vorbiseră colegii la serviciu de ea şi toţi o lăudau pe Lola şi a intrat şi el în discuţie. A luat numărul de telefon doar să-l aibă pentru că nu avea de gând să-l folosească. Numai că acum Lola era la el în apartament şi el nu prea ştia ce să facă. A văzut că s-a dezbrăcat şi şi-a dat şi el jos tricoul şi pantalonii.

–          Văd că eşti tare deja, nu ai nevoie de niciun întăritor, zice ea şi râde puţin, apoi ea-l trage deasupra şi pelvisurile li se întâlnesc. Atunci el închide ochii şi se întinde tot ca o coardă.

În timp ce trupurile li se mişca el se gândeşte numai la brunetă din videoclip şi la acadeaua roşie.

El bea o bere în bucătărie şi îşi zice ca Lola nu a fost atât de extraordinară pe cât o făceau să pară colegi lui. Aşteaptă să iasă de la baie ca să o plătească. După câteva minute iese din baie îmbrăcată, aranjată, ca la sosire. Îi dă banii apoi încuie uşa în urma ei. Mai doarme două ore apoi se îmbrăca şi pleacă la serviciu.

Ea intră pe uşa destul de târziu, dar nu-i pasă, oricum nu are la cine să vină acasă, îşi zice. Trecuse de miezul nopţii. Se schimbă într-o cămaşă de noapte şi se spala puţin. Se băgă în pat şi începe să butoneze telecomanda. Se gândeşte că se distrase destul de bine cu fetele în oraş, uitase de casă, de mâncare şi de curăţenie. Nu are răbdare şi schimbă canalele după cinci secunde. Da peste o scenă de sex dintr-un film erotic, cu bulina +18. Trece peste. Însă în timp ce butona mai departe se tot gândea scena respectivă. Începe să schimbe canalele înapoi. O blondă subţirică, cu silicoane, sprijinindu-se de o masă gemea puternic în timp ce el, masculul, îşi împingea bărbăţia, fără milă. Ea, sub cearceaf, simte cum un fior îi trece prin trup, iar mâna dreaptă se strecoară sub lenjerie. Nu-i venea să creadă că era atât de excitată de un film pornografic, atât de vulgar. În timp ce mâna dreaptă se mişcă sub cearceaf, apuca telecomandă şi măreşte sonorul. Închide ochii şi ascultă gemetele ritmice ale celor doi. Începe să respire mai rar şi mai greu, degetele de la picioare se strâng, iar genunchii se ating şi se despart. Momente mai târziu, mâna îi se opreşte şi răsuflă uşurată, apoi stinge televizorul.

Acest tip de interacţiune dintre cei doi era valabil de câteva luni. El muncea noaptea, ea muncea ziua. Se vedeau foarte puţin şi doar duminica stăteau amândoi, în acelaşi timp, sub acelaşi acoperiş. Ne-am oprit asupra lor acum din cauza ei, din cauza femeii.

În timp ce el mănâncă omletă, proaspăt preparată de soţia lui, ea se aşază pe scaun în faţa lui şi se uită la bărbat. El îi simte privirea, dar nu are curaj să ridice ochii din farfurie. Ştie că dacă o priveşte, ea o să înceapă să vorbească. Ea spune, fără să mai aştepte contactul vizual:

–          Hai să ieşim în parc azi. E frumos afară, nu e prea cald, e numai bine. El mormăie ceva, mestecând o felie de salam

–          Chiar mi-ar plăcea. Aş mânca şi eu vată de zahăr, chiar am poftă. Ce zici?

–          Nu ştiu… sunt cam obosit, o priveşte scurt apoi îşi apleacă ochii din nou, aş sta în casă şi aş dormi

–          O scurtă plimbare, n-ar trebui să ia prea mult timp. Dormi după

–          Mmm. Văzând că e nedecis, ea apelează la ultima armă

–          Hai, te rog, a fost ziua mea. Ieşim şi noi împreună, poate chiar mâncăm în oraş.

–          Bine, se şterge la gură cu un şerveţel, se ridică şi pleacă cu cafeaua din bucătărie.

Au ieşit în parc şi s-au plimbat cum a promis. Numai că nu a fost prea plăcut. El mergea repede, nerăbdător să ajungă acasă, şi se vedea clar că nu voia să se afle acolo. După câteva încercări eşuate ale femeii de al îmblânzii, ea a renunţat şi au ajuns acasă fără să mai cineze.

Alte câteva zile au trecut ca de obicei. Într-o vineri, când el ajunge acasă de la serviciu, în jur de şase dimineaţa, soţia lui nu este acasă. La serviciu nu putea fi pentru că era prea devreme, la fel şi pentru piaţă. În bucătărie găseşte o foaie A4 scrisă la calculator şi semnată. Începea cordial cu „Bună dimineaţa,” apoi se mai întâlneau propoziţii cum ar fi: asta e ultima ta masă pregătită de mine, m-am săturat să-ţi fiu menajeră şi colega de apartament, nu mă simt iubita sau nu mă caută, nu mai avem ce discuta. În dreapta jos era semnătura ei frumoasă, scrisă mare cu buclele rotunjite.

El lasă foia din mână şi dă la o parte un prosop de bucătărie. Sub se afla o farfurie cu griş cu lapte.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s