Tinker, Tailor, Soldier, Spy

Asta e un “goold old fashion spy movie” sau un film de spionaj cum se faceau pe vremuri, cand nu erau asa multe efecte speciale si alergaturi cu masinile prin orase celebre. Filmul este bazat pe o carte a lui John Le Carre, care ar trebui sa fie unul dintre cei mai buni in bransa, asa o fi, nu am citit nimic de el. Oricum, adaptarea pentru cinema merge aici. Desi are unele momente cand m-a cam adormit, iar numeroasele personaje s-au cam invartit in mintea mea si de multe ori m-am gasit, gandidu-ma care cine este. Numai ca asemenea momente sunt rare, iar de cele mai multe ori, actiunea filmului reuseste sa te tina captivat.

In asta momentele importante, mai degraba,  se petrec in spatele cortinei. In MI6 exista o cârtiță, care le spune secretele rusilor. Iar noi, spectatorii, urmarim firul acestei descoperiri. Mi-a placut asta. Fara flashuri si banguri. Spionaj, paranoia, suspiciuni. Nu stiu cat mult o sa prinda la publicul tanar, care este obisnuit actiunea din filme ca The Mechanic, Killer Elite etc.

Castingul este impresionant. Gary Oldman, Tom Hardy, Colin Firth, John Hurt, Mark Strong si alti. Numai performante de top, in special Gary Oldman, cel care a primit si o nominalizare la Oscar. E rabdator, vorbeste doar atunci cand are ceva de zis, exact ca un spion de clasa, cu experienta.

Mi-a placut si regia lui Tomas Alfredson. A reusit sa redea o atmosfera interesanta. Ceai, whiskey, incaperi pline de fum, eleganta imbracamintelor, pozitiile camerelor. Well done.

Asa ca, Tinker, Tailor, Soldier, Spy e un film de spioni care ar merita o vizionare. Singura problema este ca are multe personaje si de multe ori reuseste sa te piarda, si, din pacate, nu izbuteste sa tina interesul pana la final, la fel de ridicat de la inceput pana la sfarsit.

Advertisements

One thought on “Tinker, Tailor, Soldier, Spy

  1. Pingback: Tinker tailor soldier spy – da sau nu? « Lumea vazuta de Burete

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s