5 filme despre scriitori/scriitura

E interesant, zic eu, sa vezi cum se descurca sau se incurca altii cu scriitura. Asa ca dupa ce ai terminat pagina, articolul de scris, poti sa te relaxezi la un fim.

Factotum. Este un film interesant, dupa o nuvela a lui Bukowski. Alter egoul lui, Henry Cinaski, incearca sa-si duca viata la capat si sa si mai scrie cate ceva. Matt Dillon este excelent in rolul principal. Stiu ca mi-a placut mult scena de final:)

Capote. Despre Truman Capote si marea sa opera, In cold blood. Un film foarte bun. Excelent din punt de vedere vizual, Phillip Seymor Hoffman joaca foarte bine si povestea te tine cu ochii pe ecran.

Infamous. Tot despre Capote. Lansat la un an dupa. Insa acesta se axeaza mai mult pe viata personala a scriitorului si mai putin pe procesul de creatie al romanului In cold blood. Mi-a placut, insa recomand Capote.

Finding Forrester. Un elev dintr-un cartier sarac isi descopera pasiunea pentru scris si cu ajutorul lui Sean Connery spera sa devina un scriitor. E dragut, nu este un film de referinta, dar merge.

Stranger than fiction. Este un film ca lumea, desi joaca Will Ferrell, care se descurca in acest rol. El devine subiectul unei naratiuni pe care doar el o aude. O naratiune care incepe sa-i afecteze viata, munca, chiar si moartea.

Cam astea ar fi pentru azi. Mai multe pe viitor.

Advertisements

7 thoughts on “5 filme despre scriitori/scriitura

  1. am văzut mai demult Stranger than fiction și mi-a plăcut tare mult. peste cîțiva ani am văzut ca Chuck Palahniuk a scris Stranger than fiction. M-am dus încîntat să văd daca a fost ecranizat după el, dar nu a fost :)) coincidență de nume, dar filmul tot bun rămîne 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s