Filme, filme

V-am mai pregatit o lista de filme de vazut. In acelasi stil, au in centrul povesti un scriitor sau vorbesc despre scriitura. Sa incepem, zic

1. Secret Window. Cu prietenul tuturor, Johnny Depp, in rolul principal. El este un scriitor care este acuzat de plagiat de un barbat. Lucrurile nu se opresc aici, iar acuzatorul, ca i-am uitat numele, incepe sa-l “bantuie” pe Depp. Bineinteles, este un film adaptat dupa un roman al lui Stephen King, cine altul. E dragut, dar nu mai mult. Mi-a placut sfarsitul.

2. Ask the Dust. Nici asta nu e prea rasarit. Ce vreti, nu sunt chiar atat de multe filme bune de genul asta sau poate sunt, dar inca nu le-am vazut. Colin Farrell e un scriitor, fara succes, cum altfel, care incearca sa devina autor de succes. Pana atunci, el se indragosteste de o chelnerita mexicana, Salma Hayek, da, apare dezbracata. O scena frumoasa cu ea in mare, cu luna plina pe cer.

3. Adaptation. Pe vremea cand Nicholas Cage juca in filme ca lumea. Un film placut, cam ciudatel. Un scenarist, Charlie(Cage), dupa un succes important, este angajat sa adapteze o carte de non-fictiune pentru marele ecran. Lucru nu merge prea bine. Intre timp, apare si fratele geaman a lui Charlie, Donald(Cage) care se hotaraste sa scrie si el pentru filme( write for the movies). Donald scrie mult, dar cam prost, iar asta il cam enerveaza pe Charlie. Desi identici din punct de vedere fizic, cei doi sunt totali diferiti. Este cel mai bun film din lista de azi.

4. Shattered Glass.De data aceasta un jurnalist este personajul principal, interpretat de Hayden Christensen, Anakin pentru multi. Tipu asta a inventat foarte multe povesti, pacatul suprem, iar noi putem vedea cum se descopera acest fapt. A fost interesant si cred ca Christensen a jucat bine.

5. In the Land of Women. Nu este extraordinar, dar mi-a placut. Nu stiu, m-a relaxat si Adam Brody e chiar ok. Aici, un scriitor de soft-core porn, proaspat ranit in dragoste, se duce la bunica lui pentru a avea grija de ea. Acolo intalneste trei femeie care ii vor schimba viata, mama si cele doua fiice. In final, ajunge sa scrie din nou….va las sa aflati ce.

Advertisements

8 thoughts on “Filme, filme

  1. Garantat ,,Secret Window”! Best one ever! Şi nu zic asta doar pentru că joacă Johnny Depp, ci pentru că este un film adaptat după o poveste de Stephen King, iar tipul ăsta a reuşit să scoată aur cu acele degeţele ale lui…

    • Asa e. Stephen King e foarte prolific, dar filmele adaptate dupa cartile lui nu prea ies bine( except “The Shining”). Oricum, eu sunt tare curios sa vad cum scrie. Pana acum nu am reusit sa citesc ceva de el.

  2. am vazut secret window de 20 de ori si imi place de mor
    sa te uoti la el cu comentariul regizorului
    marfa lista, mai vreu recomandari

  3. Le-am vazut pe primele doua… Imi plac genul acesta de filme. Cred ca imi fac provizii de popcorn Star si o sa ma uit la filmele recomandate de tine. Dupa trailere, par misto 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s