Guest Post: Despre superputeri

Daca e joi, e guest post, iar azi va incanta Le’ Burete:

Uite, mama, scriu pe blogul lui Florin. New Yorker nu mai e asa departe acum, nu? Pentru cei interesati, Florin isi face de cap pe blogul meu  astazi.

Intr-una dintre discutiile noastre filozofice, de care aminteam si aici , eu, Radu si Florin (pe care o sa-l numim aici Florica, pentru autenticitate) ne-am imaginat o lume in care superputerile ar fi reale. Si cand spun superputeri, ma gandesc la Spiderman si Superman, nu la Rusia si China. Mi-am amintit astazi de discutiile noastre din Club Leu si cum Florin mi-a zis ca pot sa scriu despre ce vreau (ma trateaza ca pe un musafir adevarat, cu cea mai mare friptura si cei mai intregi cartofi), astazi o sa scriu despre superputeri.

4 superputeri pentru care zgarcitul economul de Burete  ar plati

1. Turbinca lui Ivan – Cu siguranta as plati pentru asa ceva. Daca nu pentru turbinca blagoslovita (sa fim seriosi, de cate ori ma intalnesc cu draci pe care sa-i prind si sa-i car in spate?), atunci macar pentru formula care bate orice Sesam, deschide-te! si Abracadabra! Desi presimt ca toate certurile cu sormea  s-ar termina cu un Paşol na turbinca, Vidma!

2. Mainile extensibile ale Inspectorului Gadget – Pentru cei care nu stiu, eu dorm intr-un pat suprapus. Si nu exista vreun moment mai urat (nici macar cand te trezesti luni dimineata) decat atunci cand esti invelit si aproape dormi si realizezi ca nu ai luat telecomanda de jos. Go, go, mana Burete si totul se rezolva (oh, Doamne, cum suna asta).

3.  Puterea de a transforma apa in vin – din motive evidente. Vaslui  (o adevarata domnisoara, in ciuda numelui) se intreba astazi de ce a transformat Iisus apa intr-o bautura alcoolica, dezhidratanta, tocmai in desertul Galileii. Dar in Rahova n-avem desert si a inceput sezonul nuntilor.

4. Puterea de a opri timpul – pentru ca dupa ce m-as plictisi de faza initiala in care le-as as innoda sireturile si le-as da jos pantalonii celor care ma enerveaza, as putea sa ma folosesc serios de puterea asta. Si dupa ce i-as desena mustati lui Basescu si i-as pune un iPhone la ureche lui Bill Gates, as putea sa fac si lucruri serioase, de care nu am timp. Cum ar fi licenta.

Bonus: Concluzia discutiei noastre din Club Leu, a fost ca cea mai buna dintre superputeri e posibilitatea de a da save/load in viata reala. Adica sa iti alegi niste momente pe care sa le salvezi si la care sa te poti intoarce atunci cand lucrurile nu ies asa cum ai vrut. Dupa o dezbatere cu Calu (da, si ea e fata), am ajuns la concluzia ca ar trebui sa avem dreptul la o singura salvare la un moment dat, care sa fie actualizata de cate ori vrem, nu mai multe salvari paralele din momente diferite ale vietii. Asa te-ai gandi de doua ori inainte sa alegi un moment si ar fi ma corect fata de cei care nu au superputeri si trebuie sa traiasca fara coduri.

Voi pentru ce superputeri ati fi dispusi sa platiti?

PS: Nu uitati ca azi il gasiti pe Florin aici.

Focu’ la ei!

Advertisements

8 thoughts on “Guest Post: Despre superputeri

  1. Pingback: Al doilea musafir: Florin « Lumea vazuta de Burete

  2. În mod sigur aş plăti pentru puterea de regenerare a lui Wolverine (fără răni şi cu viaţă veşnică… FUCK YEAH!);
    Ar mai fi şi puterea de super-viteză a lui Flash (mi se pare incredibil să faci ocolul lumii în câteva secunde);
    Ultima la care mă pot gândi acum este puterea de teleportare a tipului din filmul ,,Jumper”. Nu că aş începe să fur bani şi bijuterii, pentru că aş putea să fac asta şi cu super-viteză, dar îţi dă ocazia să scapi din locurile în care ai fi prins, capturat, blocat, cum vrei să-i spui…

  3. Pingback: Filme « Leafs in february*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s