Beneficiile jocurilor video

Dupa ce am vorbit despre  arta jocurilor video intr-un post recent, m-am gandit sa vorbesc putin si despre beneficiile pe care le ofera. Jocurile nu au fost vazute bine niciodata. De ce stai toata ziua in casa? De ce esti antisocial? De ce nu iesi si tu afara? Cu cat inaintezi in varsta cu atat esti privit mai ciudat daca te joci. Cu toti stim povestile cu tipu care are 30 de ani si traieste cu mama lui si sta toata ziua la calculator. Acestea sunt extreme si nu vorbesc despre ei, ci despre oameni care stiu ca nimic nu trebuie facut in exces. Astea fiind spuse,  o sa insir cateva beneficii ale jocurilor si voi faceti ce vreti cu informatia primita. Scurt si la obiect.

1. Primul beneficiu care-mi vine in minte este faptul ca jocurile iti imbunatatesc coordonarea( hand-eye coordonation). Fie ca trebuie sa impusti rate sau ca trebuie sa sari de pe o platforma pe alta la momentul potrivit, jocurile iti imbunatatesc coordonarea si nu mai esti atat de neindemanatic

2. Iti imbunatatesc gandirea. In jocurile video de tip adventure exista foarte multe puzzeluri si situatii in care trebuie sa te gandesti pentru a depasi un anumit obstacol. Trebuie sa gandesti logic, sa-ti dai seama ce obiecte trebuie folosite, unde si in ce mod.

3. Te ajuta sa inveti o limba noua. Majoritatea dintre noi stim engleza de la desene animate sau jocuri video. Prinzi mult mai repede cuvintele si sensul lor intr-un mediu distractiv si interactiv cum sunt jocurile. Poti chiar incerca invata o franceza, spaniola pentru ca multe jocuri vin cu suport si pentru alte limbi. The Witcher 2 l-am jucat o bucata cu vorbirea in franceza, iar subtirarile erau in engleza. Am prins cateceva, dar nu am perseverat

4. Te ajuta sa socializezi. Aici este un da si nu. Da, in cazul in care te joci cu fratele tau/sora. Chiar daca intervin certuri, jocul apropie oamenii. Pe de alta parte poate si sa-i departeze. Se poate ca intr-o zi sa n-ai chef sa iesi sa te intalnesti cu prietenii, ci sa preferi sa stai in fata monitorului. Aici la socializare intra si discutiile despre jocuri. Cate ore de scoala au trecut repede doar pentru ca vorbeam cu un coleg de ce mai faceam noi in joc.

5. Iti imbunatateste jocul in echipa. Din ce in ce mai multe jocuri au incorporate platforma de multiplayer, adica sa joci cu alti oameni. Fie ca e Counter sau Word of Warcraft, jocul te pune in situatii de a comunica si lucra cu alti indivizi pentru a indeplini un anumit obiectiv. Daca nu se munceste in echipa atunci obiectivul nu poate fi atins.

6. Te ajuta sa perseverezi. De cate ori am murit la ultimul boss, de cate ori am cazut de pe platforma, de cate ori….si niciodata nu am renuntat. Majoritatea dintre gameri se lovesc de esecuri, insa nu renunta si pana la urma trec mai departe. Lucru care se poate transfera si in viata reala.

7. Iti dezvolta creativitatea. Vezi milioane de grozavii pe ecran. De la chestii fantastice pana la simularea realitati. Toate acestea iti stimuleaza creativitatea si te inspira. Fie ca lucrezi cu grafica, scrisul sau sunetul.

Si mai sunt cateva beneficii, pe care le-am gasit pe internet, despre care nu pot sa vorbesc pentru ca nu sunt sigur ca sunt adevarate. Cum ar fi: te distrag si suporti mai usor durerea, este un remediu excelent pentru copii aflati in spital, ca jocurile ne fac mai optimisti si asa mai departe. Asa o fi. Oricum, va dati seama ca exista si efecte negative, insa nu strica daca va jucati cu moderatie.

Happy Gaming!

Advertisements

9 thoughts on “Beneficiile jocurilor video

  1. Pingback: Lemon challenge « Lumea vazuta de Burete

  2. Pingback: Pe tine ce te sperie la televizor? Căpuşele? - Horea Mihai Badau - Despre Social Media si nu numai

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s