Headhunters

sau cum sa faci un thriller interesant. Prima oara am auzit de el cand era pe la un festival de film din Romania, nu mai stiu care. N-am ajuns sa-l vad. Apoi a zis si Radu de el si ca ar fi bun. Mi-am zis sa-l vad, insa nu am avut timp sau am uitat. Ieri mi-am adus aminte de el si am zis ca trebuie neaparat sa-l vad.

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca este un film norvegian si va trebuie subtitrare. Pentru multi e greu de vizionat filme in limbi straine (engleza si franceza nu se pun),  insa merita efortul pentru unele. Headhunters face parte din categoria asta, zic eu. Chiar daca cateodata te gasesti ca esti mai atent la scris decat la imagine pentru ca nu poti intelege chiar tot ce zic.

Sa trecem la film: Un tip cu un complex de inaltime, avea doar 1,68 cm, a devenit un faimos headhunter (recrutor), insa ca hobby practica furtul de tablouri din casele oamenilor. Il ajuta un prieten cu alarma, in and out. Avea o casa mare, super masina, o nevasta inalta si blonda, pe care o trata ca un trofeu. Ii cumpara tot felul de bijuterii sotiei, si o rasfata, de aceea nu poate refuza sa fure un tablou ce ar putea valora 100 de milioane de dolari (aka avea destule datorii). Then all the shit goes to hell…:D

Scenariu e bine inchegat. Surprinzator de bine aranjat. E interesat sa urmaresti cum se dezvolta actiunea, stai cu sufletul la gura in anumite situatii si chiar daca unele par sa fie ridicole (ex faptul ca  urmaritorul headhunterului il gasea tot timpul) au explicatii plauzibile. Motivul pentru care se petrece toata actiunea nu mi se pare prea interesant. Cel putin eu am ramas un pic dezamagit in legatura cu asta.

Mi-a placut cum a fost regizata actiuna. Te tine alert si nu te plictiseste desi are 1 ora si 40 de minute. Seamana cu filmele suedeze facute dupa cartile lui Stieg Larsson, chiar am inteles ca regizorul a vrut sa-i aduca un tribut si a facut asta prin anumite elemente (filmul de la tv era din seria The girl with a dragon tattoo, scenele filmate din elicopter etc). Numai ca Headhunters mi s-a parut mai orientat spre actiune decat filmele suedeze.

Eu zic ca filmul asta e un pop-corn thriller perfect. E distractiv, interesant si nu te plictiseste. Daca totusi nu vrei sa auzi limba norvegiana, poti sa astepti pana cand se face un remake la Hollywood. Sunt sigur ca lucreaza cineva la asta, exact cum s-a intamplat si la The Girl with a Dragon Tatto (remake care am inteles ca nu e rau).

trailerul pentru voi:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s