The Newsroom sau menirea jurnalistului

Ieri a inceput un nou show tv de la americani. Se numeste The Newsroom si dupa cum banuiti este vorba despre jurnalisti, mai precis, o echipa de televiziune, in frunte cu  prezentatorul (Jeff Daniels) si producatoarea (Emily Mortimer). Deja am zis doua nume mari, va mai zic unu, Aaron Sorkin( da, e tipul ala care a lucrat la The Social Network, Moneyball sau creatorul The West Wing).

Povestea…

Un prezentator (Daniels), un fel de Jay Leno care nu supara pe nimeni, izbucneste intr-un discurs despre faptul ca SUA nu este cea mai tare tara de pe glob, ca e naspa, ca sunt inculti etc si ca odata au fost cea mai tare, dar vremurile alea au trecut. Toata presa il critica (sa nu se zica nimic rau de America), iar asta pleaca in vacanta. Cand se intoarce vede ca toata echipa lui s-a mutat la alta emisiune si el este “nevoit” sa lucreze cu o fosta cunostiinta.  In timp ce se intampla toate astea, in golful mexic se petrece The Deepwater Horizon oil spill, cand s-au varsat sute de galoane de petrol in mare. Modul cum evolueaza povestea si cum trateaza jurnalisti subiectul iti aduce aminte de menirea jurnalistului.  Un jurnalist trebuie sa spuna adevarul, sa informeze corect, sa investigheze, sa nu se complaca cu situatia presei actuale. Actiunea e fluenta, dinamica cu personaje interesante, iar jocul actorilor top notch! Mi s-a parut ca seamana destul de mult cu Studio 60 on the Sunset Boulevard( serial bun, anulat prea devreme) si nu stiam de ce. Studio 60 e tot a lui Sorkin. Daca Newsroom o sa-mi placa la fel de mult ca Studio 60 atunci e bine

The Newsroom mai izbuteste ceva. Reuseste sa-ti insufle sentimentul pe care-l ai cand te gandesti la cariera de jurnalist. “Vreau sa fac materiale de calitate, sa informez, sa am exclusivitate, sa simt ca fac parte din ceva mai mare decat tine”.

Eu zic ca are appeal pentru publicul larg si appeal foarte mare pentru cei care au legatura cu domeniul sau care vor sa lucreze in jurnalism.

Ah, si e facut de HBO.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s