Carrrrne Tremula (Live Flesh)

Traiam cu impresia ca vazusesm filmul asta. Am vizionat mai multe filme facute de Almodovar: The Skin I live in, Volver, Broken Embraces, All about my mother si credeam ca si asta e pe lista, insa nu era. Carne Tremula este interesant, erotic, putin intunecat, de vazut.

Filmul este adaptarea romanului Live Flesh de Ruth Rendell. Adaptare scrisa de Almodovar impreuna cu Ray Loriga (scriitor-Eroi si Cazuti din Cer) si cu Guerricaechevarria( zici ca l-am inventat). Penelope Cruz da nastere unui baietel intr-un autobuz, apoi actiunea sare tocmai cand baietelul a devenit barbat( 20 de ani). Acesta se duce sa discute cu Elena motivele pentru care ea nu mai vrea sa-l vad. Se cearta si un pistol se descarca. Doi politisti vin la fata locului si in aceea altercatie, David ( Javier Bardem) este impuscat. Peste inca 4 ani il vedem pe David, fostul politist, acum campion la baschet( pt cei in scaun cu rotile), iar Victor este eliberat. Intre timp Elena s-a casatorit cu David, iar intamplarea face ca toti sa se afle in cimitir in acelasi timp.

Almodovar a facut alegerea perfecta in materie de casting. Javier Bardem, Liberto Rabal, Francesca Neri, Jose Sancho si Angela Molina joaca foarte bine si reusesc sa aduca la viata personajele. Bardem reuseste sa se descurse admirabil intr-un rol care-l forteaza sa nu-si foloseasca picioarele. Mi-a placut si expresia disperarii femeii (Angela Molina)  care nu este fericita in casnicia ei si vrea cu orice pret sa scape. Liberto Rabal este combinatia perfecta dintre nebunie, tinerete si naivitate, necesara pentru acest rol.

Se folosesc multe gros-planuri, dar, din fericire, avem parte de fete placute, iar muzica folosita este perfecta si da un plus de calitate peliculei. Inca un plus al filmului de fata este modul cum foloseste scenele de sex. Sunt erotice, incitante. Sexul inseamna mai mult decat simpla placere, ci uneste persoanele. Clipul de mai jos exemplifica ce am vrut sa zic mai sus.

Filmul este bun, insa nu este o capodopera pentru ca ii lipseste profunzimea povestirii prezente in toate marile filme. Si aici simbolistica este prezenta (Cand Victor se joaca cu copii cu masca de lup, scena de iubire etc), insa povestirii ii lipseste acel factor care face diferenta dintre un film bun si unul foarte bun.

Advertisements

2 thoughts on “Carrrrne Tremula (Live Flesh)

  1. De Almodovar mie mi-a placut si “La mala educacion”, care din cate observ nu e asa cunoscut. Poate te uiti si faci si o cronica, e cu Gael Garcia Bernal in rol principal 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s