Patru filme

Am avut destul de mult timp liber zilele astea, incat am reusit sa vad patru filme. In ordinea calitativa descrescatoare, pe scurt:

1. Y Tu Mama Tambien. Not just another teenager movie.  Un film care nu este doar usor pornografic, ci chiar si inteligent. Doi adolescenti, Julio si Tenoche, cei mai buni prieteni, glumesc, se distreaza, fumeaza marijuana si sunt obsedati de sex, ca orice adolescent. La o nunta, cei doi se intretin cu o femeie mai in varsta decat ei si ii propun o excursie la mare. Dupa ce afla ca sotul ei o inselase, Luisa se hotaraste sa plece cu ei in aventura.

Povestea este structurata frumos si nu m-am plictisit o clipa, iar tensiunea sexuala este palpabila de-a lungul intregului film. Regia este excelenta si ne ofera niste imagini superbe. Jocul actorilor este la inaltime. Mi-a placut modul in care s-a folosit de vocea naratorului, iar finalul a fost pe gustul meu (scena de la cafenea).

Merita? Da, clar

2. The Raid:Redemption. Film asiatic de bataie. 0 cladire, 1 super mob boss, vreo 20 de politisti. Gloante, bataie, sange, explozii, actiune si adrenalina. Desi are o poveste slabuta, un pretext pentru desfasurarea scenelor de lupta, filmul ofera satisfactii. Destul de mari, as zice. Eu nu sunt o fire violenta si nu imi place sa intru in conflicte, insa apreciez filmele  si jocurile de gen, bine facute. Asta este unul din filmele in care chiar poti sa vezi cum se desfasoara actiunea si nu este doar un zgaltait de camera din care nu intelegi nimic. Avem si ceva gore (violenta grafica si brutalitate) ocazional, dar e bine ca nu e dus la extrem. Mi-a placut si actorul principal, are ceva care te face sa empatizezi cu el. Si filmul reuseste sa creeze o tensiune mare de foarte multe ori, well done.

Merita?

Daca esti catusi de putin fan actiune-bataie, atunci trebuie sa vezi filmul.

3. Goon. Hockey. Pumni in fata, sange si gheata. Hockey-ul e printre singurele sporturi in care se practica violenta. Doi barbati isi pot da manusile jos si incep sa se bata pana cand unul cade lat, iar arbitrii nu intervin. Batausii sunt doar suspendati cateva minute din meci. Ca si la fotbal, fiecare membru al echipei are un rol. Ei bine, exista cineva care doar se bate. Atat. In cazul de fata este Stifler (Sean Williams Scott) din American Pie. Filmul e chiar ok. Sean Williams Scott joaca chiar bine, am ramas surprins, relatia amoroasa din film este chiar draguta, amuzant de multe ori si chiar m-a tinut atent (abia asteptam sa vad ultima bataia dintre Rhea si Dougie).

Merita? Mai mult pentru barbati decat pentru femei.

4. Madagascar 3. Not bad. Pinguinii sunt cei mai amuzanti. Preferatii mei, zebra si girafa, prea putin amuzanti. Un pic cam SF pentru gustul meu.

Merita? Merge….Nu mai este ce-a fost

Am facut si un poster la Y tu mama Tambien.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s