Un film si un joc

Filmul in cauza este The Verdict. O drama despre un caz (posibil) de malpraxis. Paul Newman, dragul de el, intre in pielea unui avocat batran aproape de pensionare care cauta un ultim caz. Avocatii spitalului ii ofera o suma de bani, insa el nu accepta. Frank (Newman) vrea sa-si refaca reputatia castigand acest caz.

Povestea urmareste un tipar clasic. Eroul filmului vrea sa castige corect, insa oponentii acestuia sunt vicleani si-ii pun obstacole in drum. Aproape de pragul de jos, acesta se ridica pentru a-si infrunta destinul. Mi-a placut povestea, nu este inovatoare, dar merge frumos si nu m-a plictisit. La un moment dat, chiar m-a tinut atent.

Filmul vine de la regizorul Sidney Lumet, cel care a facut 12 angry men, dog day afternoon. Are o regie rece, clasica, curata, si mi-au placut cadrele generale care cereau cu disperare un gros plan, pe care-l primeai intr-un final. Paul Newman a fost excelent. Simteai ca in fata ta statea un om disperat.

Eu zic ca e de vazut. Nu o sa-l gasesti in prea multe topuri, dar se putea mult mai rau.

Iar jocul este Broken Sword 5! Joc ce se afla in productie. Seria Broken Sword a intrat in istorie, iar primele doua jocuri sunt incluse in topurile cu cele mai bune jocuri adventure. Mie mi-au placut toate: poveste incitanta (un artefact, un tablou, o crima, totul cu alura de Indiana Jones), personaje frumos croite, voice actingul, identitatea vizuala. Numarul 5 sau Serpent’s Curse ar trebui sa fie cel mai bun din serie pentru ca nu este limitat creativ de un publisher. Isi finanteaza jocul singur si cer ajutor si de la fani. Jocul e creat de aceeasi echipa care s-a ocupat de Broken Sword 1 si 2. Laudabil.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s