Ce repede trec filmele: Touch of Evil (1958)

Regizor: Orson Welles

O inspiratie pt Psycho-ul lui Hitchcock

O inspiratie pt Psycho-ul lui Hitchcock

Touch of Evil este unul dintre cele mai interesante filme pe care le-am vazut. Peter Bogdanovich (regizor, actor, critic) a spus ca in primele trei vizionari ale filmului nici nu a observat povestea. Si asta e un lucru bun pentru regia si imaginea sunt atat de bine executate. Welles dovedeste inca o data ca este un maestru al filmului, dar Hollywood-ul nu-l place (nici cu asta nu a avut succes la box-office).

Touch of Evil ne spune o poveste detectivista (politisti corupti etc), dar care are si un substrat despre natura binelui si raului . Mi-a placut mult cum Welles isi aseaza actorii in scena si cum se foloseste de obiecte simbol pentru a spune povestea( un poster asezat strategic ne dezvaluie o parte din caracterul personajului). Felul cum a fost filmat este, de asemenea, interesant, foloseste mai tot timpul unghiuri joase de filmare, astfel  personajele par si mai infricosatoare.

As mai vrea sa spun ca, desi filmul are stabilit un personaj rau si unul bun, spre sfarsit linia asta dintre bine si rau se cam sterge.

Recomand. Oricine e interesat de cinema ar trebui sa vada filmul asta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s