Ce repede trec filmele: Man of Steel (2013)

Man of Steel de Zach Sneyder cu Henry Cavil, Michael Shannon.

man-of-steel

 

De data asta trebuie sa cad de accord cu nota imdb de la spectatori si nu cu cea data de critici. Nu ma asteptam ca filmul asta sa aiba nota 55%, asa ca am intrat destul de retinut in sala de cinema, dar am iesit cu chef de lovit masini, cu pumnii (in a good way)…Man of Steel e film de actiune cu super-eroi fun, cu efecte speciale de calitate, dar care are si problemele lui. Nu ajunge la calitatea “The Dark Knight” dar nici nu prea avea cum cu materialul asta (ce poti sa scoti din Superman…el e eroul suprem, bun etc). Goyer, scenaritul, a introdus elemetele de asteptat-bunatatea lui superman, sacrificiul sau-, dar si elementul nou: Superman e un alien, outcast, integrare sociala etc, care a mers intr-un fel.

Zach Sneyder se descurca la carma filmului si multe scene de actiune sunt chiar faine. As fi vrut ca filmul sa puna mai mult accent pe viata lui Clark inainte de a imbraca costumul, ceva mai mult din copilaria lui etc. Si nu cred ca au facut foarte bine ca au ales sa-i dezvaluie trecutul prin flashback-uri. Si o chestie care m-a mai deranjat a fost faptul ca Louise Lane era peste tot, o jurnalista ajunsese sa fie in baza militara, pe avion…. doar pentru ca avea o oare care relatie cu Clark. Cred ca initial Lane a avut un rol destul de mic in film apoi au inceput sa o aseze prin mai multe scene.

Iar am depasit formatul de 150 de cuvinte, dar simteam nevoia sa vorbesc mai mult despre Man of Steel. Nu o sa castige premii, dar nu e un film prost: actorii au fost ok, efectele speciale misto, soundtrack-ul de calitate de la Hans Zimmer and some great fist fights.

 

Advertisements

One thought on “Ce repede trec filmele: Man of Steel (2013)

  1. Pingback: Ce super filme vedem in 2013 | Leafs in february*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s