Ce repede trec filmele: The Spirit of the Beehive (1973)

The Spirit of The Beehive de Victor Erice cu Ana Torrent.

bscap0057

The Spirit of the Beehive este un film simplu, metaforic si de vazut. Ma intreb cum asemenea opere  trec atata timp neobservate. Pana acum nu l-am intalnit in niciun top, nicio mentiune, iar eu am dat peste el din greseala. Este un film despre fantastic si realitate, despre mit si singuratate. Ana (Ana Torrent) impreuna cu sora ei, Isabel, a vazut filmul Frankenstein si este convinsa ca acesta exista dupa ce Isabel ii spune ca Frankenstein exista doar spirit, dar e posibil sa apara daca este convocat. De atunci, Ana incepe sa se plimbe prin imprejurimi in cautarea lui.

Cum spunea, e un film atmosferic cu imagini scaldate in soare, cu tonuri de culoare maronii (de pamant) ce predomina pelicula si cu scene foarte bine compuse. Casa, desi gazduieste cel putin patru persoane, este mai mereu filmata goala si doar ecoul pasiilor se aud(spooky). De mentionat si ca Ana Torrent a contribuit major la filmul asta cu ochii ei mari plin de inocenta si fata dragalasa.

Ma bucur ca l-am descoperit si ca pot sa vi-l recomand si voua, dar atentie, poate fi cam incet asa ca aveti rabdare si participati la fantastic.

Putin din film:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s