Ce repede trec filmele: Days of Heaven (1978)

Days of Heaven de Terrence Malick cu Richard Gere.

bscap0000

Eu am o relatie de love/hate (sau ceva asemanator) cu Malick. Ma apropii curios de fiecare pelicula care-i poarta semnatura si de fiecare data reuseste doua lucruri: sa ma impresioneze cu cinematografia excelenta ce a devenit trademark si sa ma desumfle cu un scenariu subtirel. Nici la Days of Heaven nu e prea diferit, desi aici povestea e ceva mai coerenta si mai traditionala, dar si in Days, povestea nu este lasata sa se dezvolte prea mult (dialoguri intrerupte intentionat de regizor), iar astfel personajele nu au sansa sa se contureze prea bine.

Dupa cum se poate ghici, filmul e placut ochiului cu multe cadre filmate exact la ora aia perfecta (rasarit sau apus) si cadre perfect compuse si echilibrate.  Mi s-a parut foarte inspirat din partea lui Malick sa aiba povestire pe imagini si ca naratorul sa fie fata cea mica, Linda Manz cu vocea ei ragusita, usor baietoasa.

Pana acum, asta e cel mai bun film al lui Terrence Malick pe care l-am vazut (urmeaza Badlands, The Thin Red Line si New World).

bscap0002

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s