Ce repede trec filmele: Network (1976).

Network de Sidney Lumet cu Faye Dunaway, Robert Duval.

network

Ce-mi place cand dau peste filme ca asta (destul de obscur-desi a castigat 4 Oscaruri, nici nu auzisem de el), fara sa vreau si sa am o surpriza placuta. Network este un film excelent si-l recomand tuturor, in special celor cu inclinatie spre televiziune, jurnalism. Chiar daca actiunea se petrece in 76, ideile sunt inca valabile, poate chiar mai puternice (televiziunea tabloida).

Network este un film bun deoarece realizeaza trei lucruri: a. are o poveste interesanta, completata cu un dialog excelent; b. are o filozofie in spate si transmite niste idei despre tv, generatia care a crescut in fata tv, cum ne schimba si asa mai departe si c. are parte de interpretari de calitate si cadre memorabile.

Lucrul care-l face sa fie atat de grozav este faptul ca Paddy Chayefsky reuseste sa treaca de la momente amuzante la drama cu tensiune apoi la satira apoi la comentariu social, toate intr-un singur film si o face foarte bine.  Un singur minus as avea de notat, faptul ca poate fi putin cam dramatic (over the top) interpretarea in anumite momente. Recomand.

P.S Loved the ending:).

Advertisements

2 thoughts on “Ce repede trec filmele: Network (1976).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s