Ce repede trec filmele: Gravity (2013)

Gravity de Alfonso Cuaron cu Sandra Bullock si George Clooney.

gravity-movie-review-space-earth

Spatiul poate fi un loc atat de frumos si atat infricosator. Cuaron s-a autodepasit  cu acest film. Gravity este frumos, tensionant, emotionant si care sigur o sa fie in carti pentru Oscar.

Cuaron impreuna cu fiul sau a scris scenariul. O poveste simpla, insa cu multe intelesuri. Poate interpretez prea mult, insa eu vad in Gravity o poveste despre omenire, renastere, dezradacinarea omului de viata moderna, neputinta si curaj. As putea sa dezvolt ideile si sa specific fiecare scena care a inspirat asta, dar ar insemna sa discut prea mult si cu prea multe dezvaluiri. Poate o sa revin asupra filmului ceva mai tarziu cu un comentariu.

Ieri am vazut The Conjuring si ziceam ca e un film ce te cam sperie, ei bine, Gravity e infricosator, e incredibil cat de tensionata poate sa fie o situatie dezastru in spatiu. Esti un element strain, neputincios,  intr-un mediu ostil. La un moment dat, mi-am dat seama ca stateam cu degetele de la picioare stranse si de cateva ori am zis: “I hate space”. Iar Bullock parca m-a auzit si a spus si ea acelasi lucru in scena urmatoare.

Clooney este elementul amuzant, momentul de relaxare in poveste, iar Bullock este foarte buna in rolul asta, muzica excelenta, imaginile superbe si efectele vizuale de calitate.

Pe langa Before Midnight, Gravity a devenit al doilea film preferat al anului 2013.

P.S Sa incercati sa-l vedeti in cinema pentru merita banii pe bilete si iti ofera o experienta mult mai intesa decat in fata monitorului.

Advertisements

One thought on “Ce repede trec filmele: Gravity (2013)

  1. Pingback: Cele mai bune filme ale anului 2013 | Leafs in february*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s