Ce repede trec filmele: The World’s End (2013)

The World’s End de Edgard Wright cu Simon Pegg si Nick Frost.

World's end

Filmul face parte dintr-o trilogie spirituala a celor trei mentionati mai sus (Cornetto trilogy-Shaun of the Dead si Hot Fuzz) in care se aborda un anumit gen (zombie, politist) si il parodiau. Shaun a fost super amuzant, iar Fuzz a fost ok, asa ca nu aveam asteptari prea mari de la World’s End. Am reusit sa ma simt bine cu filmul, desi nu s-a ridicat la nivelul lui Shaun of the Dead si a ramas in linie cu Hot Fuzz.

Pegg si cu Wright nu s-au mai limitat la doar un gen pentru a parodia (poate monster movie?), ci, mai degraba, au vorbit despre industria filmului. Povestea 5 prieteni care s-au instrainat si s-au schimbat, numai unul a ramas exact la fel si, practic, ii obliga pe toti sa participe la pub crawlul pe care nu l-au terminat cand erau tineri. Nu e foarte greu de descifrat firul narativ, deznodamantul sau dezvoltarea lui Gary King (Simon Pegg) si filmul poate ar fi mers chiar si fara introducerea alienilor.

Spre deosebire de celalate doua, aici, Nick Frost iese in evidenta, iar Pegg ramane putin pe scaunul din spate.  The World’s end este ok, are momente amuzante, unele meh, dar reuseste sa-ti inspire cu succes spiritul de camaderie (guys doing stupid stuff together).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s