Ce repede trec filmele: L’amour l’apres-midi (1972)

L’amour l’apres-midi de Eric Rohmer cu Bernard Verley si Zouzou.

bscap0011

Ultimul film din seria cu povesti morale a lui Rohmer. Am inceput cu filmul nr 3 din seria de 6 si mi-a placut apoi am vrut sa le vad in ordine, doar ca nu e atat de usor de gasit pe net. In fine, am trecut la ultimul si am ramas putin cam dezamagit.

L’amour l’apres-midi ne spune povestea unui barbat casatorit, fericit, dar care nu se abtine a nu se uita dupa femei. Le gaseste frumoase si e de parere ca atunci cand isi imbratiseaza sotia, imbratiseaza toate femeile. Viata se schimba atunci cand la munca ii apare o veche prietena. Rohmer abordeaza teme si idei precum: poti sa iubesti doua femei in acelasi timp? E gresit sa faci asta? Insa Rohmer abordeaza tema asta mai degraba ca un comentariu social, cum esti vazut de altii? (personajul zice la un moment dat ca daca societatea ar fi poligama, el nu ar avea nicio problema sa fie poligam), si casnicia nu este idealizata ca o iubire magnifica, ci este vazuta mai degraba ca un parteneriat intre doi prieteni ( Frederic recunoaste ca face lucrurile mai bine atunci cand sotia este in preajma).

In final, spre deosebire de Ma nuit chez Maud, L’amour l’apres midi e lipsit de conversatii interesante si m-a cam plictisit si enervat pe alocuri ( unul din motive este faptul ca Frederic purta aproape doar malete! )

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s