Ce repede trec filmele: As I Lay Dying (2013)

As I Lay Dying de James Franco cu James Franco:D

bscap0016

Recent am vazut “roastul” lui James Franco, unde el isi invita prietenii sa faca caterinca de el. Unul dintre ei, Seth Rogen cred, a zis ca James Franco face un film pentru fani si urmatoarele cinci pentru nimeni. E adevarat, el are destul de multe proiecte mai ciudate, dar As I Lay Dying nu este unul dintre ele. Chiar este o adaptare interesanta a unui roman greoi, despre care se spunea ca nu este “filmabil”.

Filmul este adaptarea romanului cu acelasi nume al marelui romancier William Faulkner. Si ne spune povestea unei familii care vrea sa-i respecte ultima dorinta a mamei muribunde, sa fie ingropata intr-un loc anume, destul de departe de unde traiau. Si toate astea, caracteristic lui Faulkner, din perspectiva mai multor personaje-unghiuri de vedere. Pentru a ilustra asta, Franco s-a folosit de tehnica split-screenului, in care vedem doua imagini, unghiuri diferite. Merge si nu prea. La inceput poate fi putin confuz (unde anume sa te uiti) si cateodata utilizarea pare de prisos (cateodata nu am simtit ca adauga ceva in plus a doua imagine), dar sunt momente si cand are efect. Per total, tehnica cred ca e ok pentru a reprezenta o astfel de naratiune.

Franco e ok si ca actor desi ii cam place sa se holbeze la camera. Restul castului sunt ok si mi-a placut de Tim Blake Nelson in rolul lui Anse.

Cred ca este o incercare destul de izbutita a lui Franco de a ecraniza un roman atat de dificil precum As I Lay Dying.  Sa vedem ce o sa faca cu The Sound and The Fury:D

Advertisements

One thought on “Ce repede trec filmele: As I Lay Dying (2013)

  1. Pingback: Cele mai bune filme ale anului 2013 | Leafs in february*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s