Ce repede trec filmele: Repulsion (1965)

Repulsion de Roman Polanski cu Catherine Deneuve

repulsion

As pune filmul asta in aceeasi barca cu Psycho al lui Hitchcock pentru “confuzia” creativa a genurilor abordate: horror, thriller, suspans si iubire, da chiar asa. Si aceasta confuzie sa nu fie interpretata ca ceva negativ, ci dimpotriva. Daca Hitch se pricepea sa-si “tortureze” protagonistele si Polanski da dovada de aceeasi maiestrie si o chiunie pe Deneuve sadic si tacticos.

Carol (Deneuve) este o femeie foarte frumoasa pe care toti barbatii o doresc, insa in interiorul ei se duce o lupta (cosmarul propiului trup, repulsia pe care o simte fata de barbati) si daca totul e cat de cat ok, atat timp cat sora ei este cu ea, atunci cand ramane singura in apartament situatia degenereaza.  Este filmat superb in alb negru de Gil Taylor cu multe momente excelente ( un moment incredibil imi vine in minte, dar nu vreau sa va stric filmul).

bscap0019

Dar pe langa povestea interesanta, imaginile frumoase, Repulsion este filmul lui Deneuve. Preaia fraiele filmului si conduce fiecare scena in care apare. Superba interpretare. Trebuie sa spun si doua vorbe despre soundtrack realizat de K.T Komeda, un jazz-man polonez, muzica ce sustine excelent atmosfera creata de imagini.

Recomand.

bscap0018

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s