Ce repede trec filmele: Frances Ha (2013)

Frances Ha de Noah Baumbach cu Greta Gerwig.

Frances

Este un film interesant, un portret al lui Frances, o femeie ciudatica, copilaroasa, mai degraba visatoare decat realista, mai degraba romantica decat materialista, dar, in acelasi timp, este si o scrisoare de dragoste adresata New York-ului, orasul ce seamana foarte mult cu cel al lui Woody Allen (poate pentru ca e filmat alb-negru). Nu mi s-a parut ca ar fi avut, in mod traditional, scenariu clasic de film cu momentele subiectului, ci, mai degraba, Baumbach a surprins un moment din viata lui Frances, din New York. Asta ar putea sa-i faca pe unii sa zica ca povestea este cam subtire, dar cred ca Frances Ha surprinde atat de bine momentul de “criza” al tanarului in cautarea a ceva, incat se poate ierta.

Filmul aduce cu serialul “Girls”, dar trebuie zis ca la film s-a lucrat inca dinainte de serial. Mie mi-a placut mai mult ca serialul pentru ca nu e chiar atat de girly (*:D) .

bscap0020

Frances Ha este un film frumos, cu un dialog amuzant si inteligent, iar Greta Gerwig face o treaba excelenta (transmite foarte usor starile prin care trece Frances). Nu am nimic negativ de punctat pentru ca totul e asa cum trebuie si cred ca toti tinerii aflati intr-un asemenea moment de criza (si eu pe unde merg?Ce fac acum?Asta e viata mea?)-si nu cred ca suntem putini- vor ajunge sa indrageasca acest film. Recomand.

Advertisements

One thought on “Ce repede trec filmele: Frances Ha (2013)

  1. Pingback: Cele mai bune filme ale anului 2013 | Leafs in february*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s