Ce repede trec filmele: His Girl Friday (1940)

His Girl Friday de Howard Hawks cu Cary Grant si Rosallind Russell.

His

A clasic screwball comedy zic majoritatea site-urilor despre acest film. Deobiecei, filmele care primesc aceasta descriere nu prea imi plac (nu prea le gasesc amuzante, iar screwball devine enervant). V-ati prins, nu este si cazul lui His Girl Friday si asta datorita faptului ca reuseste sa fie amuzant pe intreaga durata a filmului. Howard Hawks a avut ideea geniala de a transforma barbatul reporter(din materialul original) intr-o femeie reporter, astfel filmul primeste o noua dimensiune de explorat.

His Girl Friday este foarte vorbaret, iar Cary Grant si Rosallind Russell se descurca excelent. E incredibil cat de repede vorbesc si trec de la o poanta la alta, cu un dialog amuzant si istet. Pe langa distractie, filmul arunca si un ochi critic asupra jurnalismului din aceea vreme (sa faci orice doar pentru a obtine o poveste). Iar la 73 de ani distanta parca lucrurile nu s-au schimbat prea mult, numai ca acum tragi sa obtii o poveste doar ca sa-i pui un titlu derutant si sa atragi click-uri.

Fun, cu hohote de ras, cu o chimie foarte buna intre Grant si Russell, His Girl Friday este numai bun de vazut intr-o vineri seara, dupa o zi de munca. 

Advertisements

One thought on “Ce repede trec filmele: His Girl Friday (1940)

  1. Pingback: Filmele preferate vazute in 2013 | Leafs in february*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s