Ce repede trec filmele: The Untouchables (1987)

The Untouchables de Brian De Palma cu Kevin Costner si Sean Connery.

bscap0023

Uau, nu ma asteptam ca filmul asta sa aiba atat de multe momente penibile. But is just soo bad, dar avem parte si de ceva momente interesante. Cu un asemenea cast (Costner, Connery, De Niro, un tanar Andy Garcia, si Patricia Clarkson) ma gandeam ca filmul are parte de un scenariu cel putin ok, dar nu.

In primul rand, toate personajele sunt din carton, cu o singura dimensiune (fie sunt buni, fie rai sau nici una, nici alta si sunt definiti printr-o singura caracteristica). Al Capone (De Niro), marele bau-bau al filmului, este de ras, e prezent doar in 10-15% din film, iar atunci este infatisat doar ca un maniac (cred ca lui De Niro ii e rusine de rolul asta). Eliott Ness (Costner), pustiul bun care urmeaza sa-l inchida pe Capone, e doar atat, daca nici personajul principal nu e bine scris, atunci la ce sa te astepti cand agentul Stone (Garcia) este definit doar prin faptul ca e italian si ca stie sa traga cu pistolul…Doar Malone (Connery) ar fi fost interesant, insa si el e un stereotip.

In al doilea rand, toata poveste e slaba, abia schitata, ce leaga un moment de actiune (si alea cam penibile) de un altul. Si daca asta nu era de ajuns, The Untouchables are parte si de o coloana sonora de toata jena cu muzica melodramatica ce te face sa dai forward peste toate momentele cu muzica.

Sa incheiem intr-o nota pozitiva, zic, are si momentele interesante si asta datorita lui De Palma, care dovedeste, in unele momente, o maiestri in manuirea actiunii (scena cu intrusul in casa lui Malone, inceputul filmului, sau cina lui Al Capone). Exista si un moment special ce imbina penibilul si maiestria si anume scena din gara cu carutul. Uau.

Advertisements

2 thoughts on “Ce repede trec filmele: The Untouchables (1987)

  1. Strong words. As vrea sa revad asta, mai ales ca stiu ca mi-a placut acum multi ani (desi recunosc ca nu tin minte mare lucru) si e rezultatul unei colaborari ce pare… untouchable (De Palma – regie, David Mamet – scenariu). Poate chiar se vrea o parodie a filmelor cu gangsteri? 😀

    • Mamet a scris asa ceva? Nu ma asteptam; nici nu m-am obosit sa verific. Imi vine greu sa cred ca s-a vrut o parodie pt ca toti se iau foarte in serios. Nu as recomanda sa-l vezi, doar sa nu pierzi timpul degeaba. Sunt sigur ca nu o sa ti se para la fel de bun ca atunci.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s