Ce repede trec filmele: Le Fils (2002).

Le Fils de fratii Dardenne cu Olivier Gourmet.

bscap0024

In Le Fils, The Son, povestea este redusa la esenta, simpla, cu putine personaje si fara prea mult dialog. Iar filmarea este si ea austera, simpla, si ne ofera imagini dintr-o camera hand-held ce urmaresc personajul principal. Si aici el, protagonistul, Olivier, reprezinta centrul; totul are loc in jurul lui. Iar fratii Dardenne, regizorii, ne arata asta prin simplu fapt ca Olivier nu dispare din niciun cadru, camera e tot timpul pe el. Chiar si intr-o conversatie, Olivier este in prim plan (sau daca dispare din cadru, nu o face pentru prea mult timp).

Cat despre poveste, nu vreau sa va povestesc deoarece cred ca e mai interesant sa te uiti la filmul asta fara sa stii prea multe despre el (cel putin in prima parte-mai ales datorita modului cum au ales regizorii sa tensioneze scenele din prima parte a filmului). Pot sa zic ca este un studiu de personaj, modul cum el trateaza problema care i se pune in fata si o scurta examinare a vietii lui, destul de mundane si lipsita de aventura.

Auster cred ca este cuvantul care descrie cel mai bine Le Fils. Mi-a placut. Un studiu de caz interesant realizat de fratii Dardenne, iar Olivier Gourmet joaca excelent.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s