Ce repede trec filmele: Prisoners (2013)

Prisoners de Dennis Villeneuve cu Hugh Jackman si Jake Gyllenhaal.

prisoners

Cu Prisoners, regizorul canadian, Villeneuve, face primul sau film de Hollywood si ii iese destul de bine. Dupa Incedines, foarte bun, trebuia sa vina si sansa asta.

Doua fetite dispar, politia cauta, dar fara succes, iar Jackman decide sa-si faca singur justitie, pe scurt. E un film destul de interesant, dar are si destule lacune (cele mai multe pe parte de politie). Personajul lui Gyllenhaal nu este dezvoltat mai deloc, e doar un politist cu un pistol. Filmul nu ne spune nimic despre trecutul lui, de ce e singur, de ce are tatuaje (putin background ar fi fost binevenit). Si cercetarea politiei e cam deficitara si Gyllenhaal nu dovedeste ca e un politist bun pe durata filmului (desi se zice ca a rezolvat toate cazurile). Inteleg ca Prisoners nu s-a axat pe ideea asta, ci mai mult pe partea emotionala (cum afecteaza parintii o asemenea intamplare si mai ales ce se intampla cu omul care e disperat sa-si faca singur dreptate), insa tot se simte ca un minus.

Sa vorbim si de lucrurile bune. O regie frumoasa, completata de o ediare si o cinematografie (veteranul Roger Deakins s-a ocupat de asta) buna. Totusi, marele plus este interpretarea lui Hugh Jackman. Excelent, a jucat foarte bine, a surprins bine emotia unui tata disperat, dur, si cam strict cu copii si familia lui, dar pe care ii iubeste. El a insuflat viata filmului si l-a facut sa iasa din mediocritate.

Not bad, not great. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s