Ce repede trec filmele: Inside Llewyn Davis (2013)

Inside Llewyn Davis de fratii Coen cu Oscar Isaac si Carey Muligan.

iside

Filmul ne transporta in interiorul lui Llewyn Davis si in interiorul anilor 60 si a muzicii folk, a fenomenului de atunci, doar pentru cateva zile. Fratii Coen picteaza un tablou, in linii mari, al acelei perioade si il urmarim pe Davis, un cantaret talentat, care inca e in cautarea succesului. Acesta doarme pe unde apuca si canta in baruri, in speranta ca cineva sa-i ofere o sansa.

Inside Llewyn Davis e usurel in privinta povestii, destul de istet, cu ceva umor si cu accente puternice melancolice. Spun ca e usurel pentru ca-l poti povestii in doua-trei propozitii, insa puncteaza in alta parte. Cum ar fi regia, imaginea si soundtrackul. Fratii ne dovedesc, din nou, ca au o viziune interesanta, iar imaginile lui Bruno Delbonnel, directorul de imagine, sunt melancolice, calde, cetoase, usor desaturate. O alegere interesanta, ce-i da filmului un look interesant. Soundtrackul este si el inspirat, iar filmul este presarat de momente muzicale folk.

Per total, Inside Llewyn Davis este un film placut, destul de amuzant, in care avem parte de o examinare a  unui artist talentat, ce incearca sa iasa la suprafata. 

Advertisements

One thought on “Ce repede trec filmele: Inside Llewyn Davis (2013)

  1. Pingback: Cele mai bune filme ale anului 2013 | Leafs in february*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s