Ce repede trec filmele: Elysium (2013)

Elysium de Neil Blomkamp cu Matt Damon, Jodie Foster

bscap0031

Elysium este o nava spatiala (un mic habitat) in care cei bogati isi pastreaza stilul de viata extravagant, in conditiile in care majoritatea populatiei de pe pamant e vai de capu’ ei, si colac peste pupaza, bogatanii au iventat niste masinarii care-i si vindeca si opresc imbatranirea. Pe langa asta, Elysium reprezinta al doilea film al lui Blomkamp, dar de data aceasta protagonistul din District 9 se transforma intr-un antagonist (unul cam naspa, ce aduce aminte de tipii rai din filmele anilor 90).

Ca film SF, Elysium e ok, destul de entartaining desi “the bad guy”, dupa cum ziceam, e un cliseu mare-mare. Dar daca stai sa-l analizezi descoperi destul de multe probleme: de povestire, de personaje si chiar de logica. De exemplu, rolul tipei, Frey, ea apare in film doar cand e nevoie, doar pentru a misca povestea (cam ca Lois Lane in Man of Steel) si tot ea provoaca si finalul (si asta cam lame), iar apoi Blomkamp sa incheie cu o imagine cu Damon cand era mic, iar o tanti ii spune ca e special si ca va schimba lumea.ugh.

Nu l-as recomanda. Doar daca esti fan SF, dar daca e asa probabil ca l-ai si vazut.

P.S Mi-au placut robotii:)

Advertisements

2 thoughts on “Ce repede trec filmele: Elysium (2013)

  1. Mi se pare ca povesti si personaje cum gasim in Elysium fac genul SF de ras. Tehnologia futurista e misto facuta, dar sunt prea multe capitole la care filmul nu sta in picioare, inclusiv comentariul social, care la District 9 e respectabil dar aici nu face decat sa ma impinga spre ideea ca Blomkamp e un one-trick pony. Meh.

    • Probabil, insa povestile astea (ca elysium) sunt tipice sf, cum sunt alea cu tipu care cucereste tipa pt comediile romantice. Si nici nu am vrut sa ma leg de comentariul social… e atat in your face ca si un copil de 10 ani l-ar intelege. Meh:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s