Ce repede trec filmele: Mud (2013)

Mud de Jeff Nichols cu Matthew McConaughey si Tye Sheridan.

mud

Jeff Nichols ne ofera un “coming of age tale” si o poveste de dragoste with a twist impachetate intr-un film bunicel, dar care doar schiteaza anumite idei. Mud este McConaughey, un fugar, cautat de politie, ce se retrasese pe o insula si-si astepta iubita (Reese Witherspooon-nici nu stiu de ce a vrut sa joace pt oricum apare de vreo 5-6 ori) pentru a pleca impreuna. Ellis si cu Neckbone (awesome name!) il gasesc pe Mud si sunt convinsi de acesta sa-l ajute.

Pe langa actiunea evidenta ( ce se intampla cu Mud? Reuseste sa fuga cu prietena lui? etc), filmul ne arata maturizarea lui Ellis, dar si o iubire idealizata dintre Mud si Juniper (Witherspoon); iubire care-l afecteaza pe Ellis si ii influenteaza actiunile. Dar filmul nu exploreaza prea mult ideea asta, nu stii nimic mai mult despre relatia lui Mud cu Juniper, decat ce povestete el. In mintea mea, am incercat sa apar filmul , zicandu-mi ca nu e chiar o idee principala, ca sunt oameni simpli ce poarta nume precum Mud, Neckbone, Senior sau Juniper. Insa tot simt ca putea face o treaba mai buna aici Nichols.

In schimb, mi-a placut foarte mult personajul, Ellis, interpretat bine de Tye Sheridan. E revigorant sa nu vezi acelasi tip de teenager awkward, geek etc care tinde sa apara in mai toate filmele de gen. Ellis nu e un baiat de oras, e adventuros, direct si nu ezita sa se lupte pentru fata pe care o place, un fel de Huckleberry Finn.

E un film ok, cu un McConaughey in forma (baiatul asta nu se mai opreste), cu un personaj interesant (Ellis), dar care probabil va fi uitat in 3-4 ani.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s