Ce repede trec filmele: The Spectacular Now (2013)

The Spectacular Now de James Ponsoldt cu Miles Teller si Shailene Woodley

spect

Nothing really spectacular about this movie (badum tsss). Serios, nu e un film prost, insa nu este nici extraordinar. Spectacular Now este o adaptare dupa o carte de catre cei doi “vinovati” pentru 500 days of Summer (Scott Neustadter si Michael H. Weber). Aici avem de-a face cu un tip (Sutter) destul de popular la liceu, sufletul petrecerilor si care traieste “in the now”, pana cand o intalneste pe Aimee, o tipa mai geeky, care o sa-i schimbe unele idei despre viata. Suna destul de “standard”, dar The Spectacular Now reuseste sa ocoleasca destule clisee (intalnirile lui Sutter cu fosta iubita, reactiile lui Aimee la treaba asta etc); numai ca asta nu-l face perfect pentru ca reuseste sa mai dea in gropi din cand in cand.

Nici cu regia nu iese in evidenta, mai putin cateva momente interesante cand Sutter si cu Aimee poarta discutia despre viitorul lor, iar in spate e terenul de fotbal si regizorul a hotarat sa miste camera putin cate putin pana cand cadrul mare sa devina un close-up. Nice. Pe langa asta, mi-a placut mult chimia dintre Sutter si Aimee, se simte ca este o relatie speciala acolo.

spect2

Spre deosebire de The Perks of Being a Wallflower, The Spectacular Now incepe de la ideea trairi in moment, in prezent si se muta spre altceva (ceea ce e misto-deobicei toate astea cu Yolo sunt prostii), pe cand Wallflower mergea pe ideea asta de moment, de fericire, atingerea “infinitului”. Insa Wallflower are mai mult suflet, a fost scris cu mai multa pasiune, cel putin asta se simte dupa vizionare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s