Ce repede trec filmele: Le Passe (2013)

Le Passe (The Past) de Asghar Farhadi cu Berenice Bejo si Ali Mosaffa.

past

Nu o sa fac nicio comparatie cu A Separation realizat in 2011, tot de Farhadi, filmul care a castigat Oscarul pt cel mai bun film strain, pentru ca nu l-am vazut. Am pornit “The Past” intr-o seara, destul de tarziu, crezand ca nu o sa obosesc (ma bazam si pe review-urile care spuneau ca e super ternsiune, mai ceva ca un thriller bun). Am gresit. La jumatatea filmului m-am oprit si am stins calculatorul. Mi se inchideau ochii, iar aceea tensiune palpabila de care se vorbea eu nu o simteam. Mi se intampla foarte rar sa intrerup un film, dar asta e. Am vazut restul a doua zi, iar tensiunea aia de care se vorbea parca incepea sa-si faca simtita prezenta. Treptat, filmul se dezvaluie si afli de ce e trista fiica cea mare, ce s-a intamplat cu sotia lui Samir si asa mai departe, dar nu-ti ofera un raspuns cu ceea ce urma sa se intample, ceea ce mi-a placut.

Aspectul care mi-a atras atentia a fost jocul actoricesc. Trio-ul filmului este excelent (fostul sot, femeia si noul iubit). Fostul sot, Ahmad, jucat de Mosaffa, este rezervat, calm si pare intelept; Femeia cu cei doi copii, Berenice Bejo, este nebuna, in a good way, foarte volatila si emotionala; iar noul iubit, Tahar Rahim, e trist, indurerat, cu ochii aproape in lacrimi, dar se poate simti o tulburare acolo, de parca ar putea exploda in orice moment.

Totusi, eu nu l-as recomanda pentru ca este cam lung si nu foarte interesant. De vazut doar daca te intereseaza jocul actoricesc.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s