Ce repede trec filmele: La vie d’Adele (2013)

La vie d’Adele sau Blue is the Warmest Color de Abdelattif Kechiche cu Lea Seydoux si Adele Exarchopoulos.

bscap0038

Din cand in cand mi se mai intampla asta. Se intampla ca o imagine din film sa ramana cu mine, sa-mi apara in minte, chiar si dupa ce filmul s-a terminat. Aici este vorba de fata indurerata a lui Adele ce a ramas cu mine de-a lungul zilei.

La vie d’Adele este un film simplu, uman, ce exploreaza teme precum iubirea, pasiunea, fericirea si o face intr-un mod la fel de simplu si emotionant. In primul rand, avem parte de joc actoricesc de prima mana si nu degeaba se zice ca Kechiche le-a “chinuit” pe cele doua actrite, pana cand a obtinut ce a vrut. In prima partea a filmului traiesti si tu, spectatorul, sentimentul ala de indragostire, iubire adolescentina (asta datorita jocului actoricesc al celor doua, dar si regiei lui Abdelattif, care surprinde momente si cadre intime-buzele, ochii, fetele etc), iar apoi iti tremura inima alaturi de Adele. In al doilea rand, regizorul a ales sa filmeze, sa zicem, rudimentar, fara constructii “artificiale” in fata camerei, cu cadre stranse, concentrat pe fetele personajelor, putin interesat de locatii (actiunea ar putea avea loc oriunde), iar asta contribuie la emotia, la umanitatea filmului.

bscap0040

La vie d’Adele sau Blue is the Warmest Color (nu stiu de ce a fost numit asa) isi merita premiul de la Cannes, iar Lea Seydoux si Adele Exarchopoulos au jucat exceptional si cred ca impreuna cu Abdelattif Kechiche au realizat unul dintre cele mai frumoase filme ale ultimilor ani, un film despre iubire, pasiune, piele si emotie.

As avea ceva mic de reprosat. De ce s-a insistat atat de mult pe pofta de mancare a lui Adele ? (cred ca am vazut, cel putin, de 3-4 ori mancand iar camera ne oferea un close-up).

P.S Sa vorbim si despre scena de sex. Super hot, pasionala si trebuia integrata (pana la urma, in film este vorba despre transformare, descoperirea  sinelui, a iubirii).

 

Advertisements

3 thoughts on “Ce repede trec filmele: La vie d’Adele (2013)

  1. Cred că felul în care mănâncă arată pur şi simplu manierele ei, o chestiune de stil acolo unde nu există substanţă. Cum o vezi şi la protest, de exemplu – ai impresia că Adele înţelege ce se întâmpă acolo? 😀 E un personaj cel puţin copilăros de la început până la sfârşit.

    Superfilm.

  2. Pingback: Cele mai bune filme ale anului 2013 | Leafs in february*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s