Ce repede trec filmele: Fruitvale Station (2013)

Fruitvale station de Ryan Coogler cu Michael B. Jordan si Melonie Diaz.

fruitvale

Marele castigator de la Sundance, debutul lui Coogler, Fruitvale Station este un film emotionant, cam manipulator, ce exploreaza ultima zi din viata lui Oscar Grant (Michael B. Jordan, trebuie sa pun B. altfel ar fi prea ciudat:D).

Filmul incepe cu imaginile filmate cu telefonul de catre unul dintre martori, iar din aceasta filmare auzim (mai putin vedem) cum un politist il impusca pe Oscar Grant pe statia de metrou Fruitvale Station la 1 ianuarie 2009. Apoi Coogler revine cu o zi in urma pentru a urmari cum a ajuns Oscar acolo. Un “pusti” de 22 de ani, cu sotie si copil, care incerca sa-si refaca viata.

Emotionant si tensionat deoarece  filmul face o treaba buna sa te tina atent la imagini, chiar daca stii finalul. Spectatorului ii se trezeste o curiozitate, destul de morbida, de a vedea ce s-a intamplat cu Oscar in ultimele ore ale vietii lui. Iar scena de la statia de metrou, desi o vazusem la inceputul filmului, m-a tinut in suspans, ca si cum as fi sperat sa se intample altceva.

Cam manipulator pentru ca de la inceput pana la sfarsit, imaginile te fac sa simpatizezi cu Oscar; are un copil mic si il iubeste si tine si la sotia lui, desi a calcat si stramb etc. Toate aspectele negative ale vietii acestuia sunt oarecum ascunse, eclipsate de faptele “bune”(aratate) din ultima zi.

Nu e rau deloc, mai ales daca te gandesti ca e debutul lui Ryan Coogler ca regizor.

P.S Michael B.Jordan joaca foarte bine.

Advertisements

One thought on “Ce repede trec filmele: Fruitvale Station (2013)

  1. Pingback: Cele mai bune filme ale anului 2013 | Leafs in february*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s