Ce repede trec filmele: Museum Hours (2013)

Museum Hours de Jem Cohen cu Mary Margaret O’Hara.

bscap0042

Filmul ne spune povestea lui Johan, un gardian la muzeu din Viena, care observa multimea ce calca pragul cladirii, dar ii plac si tablourile si desi nu are studii in arta, recunoaste ceva nou de fiecare data cand vede un tablou. Pe langa asta, Anne, o canadianca, fara prea multi bani ajunge in Viena pentru a o vizita pe verisoara muribunda, dar pentru ca nu cunoaste orasul si nu vorbeste limba ii este greu si asa se imprieteneste cu Johan.

Museum Hours alterneaza scenele din muzeu (cu diferite tablouri-ale lui Pieter Bruegel, in special) cu scenele de pe strazile Vienei sau din diferite localuri. Dar nu prea se intampla mare lucru, nici in muzeu, cand se discuta tablourile (asta e partea cea mai interesanta) si nici pe strada sau la spital. Exista conversatii, dar sunt cam plictisitoare si fara prea mult miez. Daca tot faci un asemenea film macar sa aiba discutii interesante, sa te atraga, sa-ti provoace niste ganduri.

bscap0041

Per total, m-am plictisit (doar discutia despre tablourile lui Bruegel mi-a starnit interesul) si nu-l recomand. Singurele momente frumoase au fost scenele in care Mary Margaret O’Hara canta- are o voce frumoasa, fantomatica (abia apoi am aflat ca ea este cantareata).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s