Ce repede trec filmele: Sex, Lies and Videotape (1989)

Sex, Lies and Videotape de Steven Soderbergh cu James Spader si Andie MacDowel

ann

A fost debutul lui Soderbergh pe marele ecran, a castigat premiul audientei la Sundance, a fost nominalizat la Oscar pentru scenariu, iar Spader a castigat premiul pentru cel mai bun actor la Cannes. Cu un pedigree (asa se scrie?) asa bun eram interesat sa vad cum se comporta la 24 de ani distanta. Bine, chiar foarte ok. Este o poveste, cum spune si titlul, despre sex, minciuni si casete video. John si cu Ann sunt casatoriti de ceva timp, dar nu foarte fericiti (cand Ann e intrebata cum ii place casatoria, enumera chestii pe care le face sotul ei la munca), iar John o inseala pe Ann cu sora ei, Cynthia. Cynthia e foarte deschisa cand vine vorba de sex, iar Ann foarte retrasa (nu prea simte nevoia de sex si crede ca e overrated); Sora ei are o aventura cu John si pentru ca vrea sa o raneasca pe Ann. Aici, intra in scena al patrulea personaj, Graham, un prieten de demult de-al lui John.

Este un film despre dragoste, sex si pozitiile celor patru personaje fata de subiect. Ann ar fi multumita daca sexul ar disparea, John cauta afectiunea in alta parte (chiar daca asta inseamna sa se culce cu sora sotiei lui), Cynthia este provocatoare, iae sexul este unul dintre lucrurile la care este mai buna decat sora ei, iar Graham are un fetis (prefera sa inregistreze femeile vorbind despre viata sexual, decat de a participa).

Soderbergh isi dovedeste talentul inca de la inceput cu o scena in care suprapune confesiunea lui Ann (in fata psihiatrului) pe imagini in care ii vedem pe John si Cynthia impreuna. Marele castig aici este, totusi, James Spader, motorul filmului, ce da o aura creepy personajului, dar si de incredere in acelasi timp.

Am vorbit cam mult despre filmul asta (poate si cu niste spoilere), dar nu am vazut alta cale de a scrie recenzia asta.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s