Autumn Sonata

Luni am inceput saptamana Ingmar Bergman. 7 filme-7 zile. Cu fiecare film pe care-l vad mi se incimenteaza si mai mult  ideea ca Bergman e maestrul cinema-ului. Punct. Parca omul asta nu poate da gres si ne ofera de fiecare data cate un film memorabil. Autumn Sonata nu face exceptie de la regula. Acesta este este penultimul film de cinema (a mai continuat sa faca cateva pelicule pt tv)  al lui Bergman si ne spune povestea relatiei dintre o mama (o pianista faimoasa) si fiica ei. Cand Charlotte vine in vizita la fiica ei, Eva, relatia dintre cele doua se dezvaluie usor-usor si duce la confruntarea emotionanta, dureroasa dintre cele doua. O confruntare ce dezvaluie si doua feluri te a te plasa emotional in viata, plasare ce, desi este un produs mostenit, reuseste sa atinga pozitii antagonice, accentuand lupta pe care fiecare trebuie sa o duca in viata.

sonata

Interpretarile celor doua actrite, Ingrid Bergman si Liv Ullmann, sunt superbe, incredibile, pline de sentiment si durere. Daca Autumn Sonata este penultimul film al lui Ingmar, acesta reprezinta si cantecul de lebada al actritei Ingrid Bergman, ultima interpretare, ea fiind constienta de cancerul fatal cu care fusese diagnosticata, iar asta se vede si in interpretarea ei plina de durere si anxietate.

Jocul celor doua actrite este sustinut de scenariul lui Bergman si imaginea lui  Sven Nykvist. Ingmar Bergman isi inzestreaza personajele cu linii de dialog taioase, oneste si pline de intelepciune (poate se simte si putina vina-vonavatie?). Iar Nykvist completeaza opera si ne ofera multe gros-planuri statice, emotionante, aproape dureroase.

Excelent.

Minunati-va la aceasta scena memorabila

Advertisements

One thought on “Autumn Sonata

  1. Pingback: Recomandari filme -June- | Leafs in february*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s