Jeux Interdits/Forbidden Games de Rene Clement

jeux

Sa va recomand ceva- acest micut film de Rene Clement  (prima opera pe care am vazut-o din repertoriul acestuia). Jeux Interdits se intinde pe 86 de minute si se termina brusc, de parca cineva ar fi uitat o rola de film pe undeva, dar mi-a placut aceasta bruschete pentru ca lasa multe lucruri la interpretarea spectatorului. Povestea este foarte simpla si incepe cu un atac al avioanelor germane asupra oamenilor ce fugeau din Paris. Parintii lui Paulette sunt ucisi, iar aceasta, bulversata, ajunge undeva in apropiere la o ferma, iar Michel (baietel de varsta apropiata) o aduce la el acasa, iar familia accepta sa aiba grija de ea. Cum spuneam, o poveste simpla care ne vorbeste despre ororile razboiului vazute prin ochii copiilor, despre copilarie si jocurile ei, dar poate este si o meditatie scurta asupra lui Dumnezeu si crestinitatii.

Filmul are un aspect aproape de vis, de avangarda, cu multe cadre interesante. Pe langa asta, Jeux Interdits este o combinatie interesanta dintre comedie si tragedie- cateva momente de amuzament sunt integrate in film, ca apoi sa se revina asupra faptelor tragice ale razboiului. Iar Brigitte Fossey este incredibila, cu un joc foarte matur la numai 6 ani.

De la Rene Clement as mai vrea sa vad ceva, poate Plein Soleil-adaptarea acestuia a romanului “The Talented Mr. Ripley” cu Alain Delon in rolul lui Ripley.

Advertisements

One thought on “Jeux Interdits/Forbidden Games de Rene Clement

  1. Pingback: Recomandari filme -June- | Leafs in february*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s