Ce repede trec filmele

De la inceputul anului mi-am propus sa vad cat mai multe filme bune si sa capturez cate un moment pentru arhiva, jurnal. Pentru amuzament, sa am ceva clar in fata ochilor la sfarsitul anului. Sa vad ce si cum. Am facut asta si s-au stras vreo 60 si ceva de capturi din filme pe facebook. Cateodata scriam trei-patru cuvinte, alteori nu. Dar imi parea fortat si poate artificial sa scriu doar bun sau excelent in fata unor filme ca Citizen Kane, sa zicem.

Sigur, ar fi de preferat un articol mai mare, poate o analiza asupra filmelor. Dar aici intervine o problema a timpului, trebuie sa te dedici mult pentru a crea un articol bun, ce poate explica filmul. Si asta inseamna cercetare, scriere si rescriere. Ceea ce nu ar merge cu ideea mea de a vedea cat mai multe filme de calitate+ parerea mea despre ele.

Asa am ajuns sa fac o rubrica de mini recenzii-in jur de 150-200 de cuvinte, numita “Ce repede trec filmele”. Ca unele o sa aiba 160 de cuvinte sau 141, asta e. Eu o sa incerca sa-mi ating pragul de 150 si sa va spun esentialul. La unele o sa-mi fie usor sa ajung la 150, la altele o sa fie mai greu. Trec peste premiza, si asa vedeti trailerul, si o sa intru direct in film. Fara spoilere, ca de obicei. O sa vorbesc, dupa capacitatea mea, despre regie, imagine si structura narativa.

Fac asta pentru mine, sa am o documentare mai ampla la sfarsitul anului, dar si pentru ca ar fi interesant de observat cum se schimba perceptia mea asupra unui film de-a lungul timpului. Dar o fac si pentru voi, cei care mai cititi acest blog, atunci cand vreti sa aflati daca X este un film bun sau daca merita sa-ti pierzi 2,3 ore.

Tot ce o sa vad o sa apara aici. 150ish de cuvinte+ captura din film.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s